A klasszicista stílusban épült, dór oszlopokkal díszített, hangulatos Lívia-villát a Virányosi Közösségi Ház és a Jókai Klub üzemelteti. A zöldövezeti környezetben elhelyezkedő villa 40-50 fő befogadására alkalmas (két, csaknem egyforma méretű, 40 illetve 42 négyzetméteres teremmel rendelkezik): elsősorban kiállítások, előadások, workshopok megrendezésére alkalmas helyszín.

Az óvodásokat jeles napokon programok, kézműves foglalkozások, az iskolás korosztályt ismeretterjesztő előadássorozatok várják. Az elmúlt évek során itt valósultak meg a történelmi vetélkedők és a mesepályázat díjátadói. A költészetnapi szavalóversenynek is állandó színhelyévé vált a villa. A kerületi nemzetiségek találkozóinak, ünnepi megemlékezéseinek, valamint a Német Nemzetiségi Önkormányzat rendezvényeinek (Böjt és húsvét, Terményünnep, Svábhegyi Sördélután) is részben a villa ad otthont.

A havonta cserélődő kiállítások a Lívia-villa kiállítótermében tekinthetők meg. Az érdeklődők előre egyeztetett időpontban látogathatják a helyszínt, amely a művészetkedvelő közönség körében igen közkedvelt.