Magyar leiras:

A  Svábhegyi Pünkösdi Búcsú évek óta a legnépszerűbb események közé tartozik a kerületben. Nemcsak a német nemzetiség tagjai, hanem a helyi lakosok is nagy számban látogatják a programot. A sváb hagyományok életben tartásáról a nemzetiségi tánccsoportok, kórusok és zenekarok gondoskodnak, míg a gyerekeket vasárnap délelőtt mesemondó, hétfőn zenés gyerekkoncert szórakoztatja.

A gyerekeket vasárnap délelőtt 11.00 órától az Álomzug Társulás Öreg halász és a nagyravágyó felesége című bábelőadás, hétfőn, szintén 11.00 órától a Katáng együttes gyerekkoncertje várja.

A Fabatka Porta körhintája, kézműves foglalkozások és kalandjátékok szórakoztatják még a kisebbeket.

Szombaton és vasárnap a Zwickl Polka Party, hétfőn a Somorer Jungs zenekar húzza a talpalávalót.

A programokon bemutatkoznak a kerületi nemzetiségi iskolák és óvodák, a Mezőfalvi Német Nemzetiségi Tánccsoport, a Zsámbéki Lochberg Regionális Tánccsoport a Budakeszi Dalárda és Hagyományőrző Asszonykórus valamint a Kunterbunt Tarkabarka Óvoda Szülői Tánccsoportja.

Kézműves termékek széles skálájából válogathatnak a látogatók a három napos kirakodóvásáron, valamint nagy választék lesz sváb ételspecialitásokból és  kézműves sörökből.