Magyar leiras:

Peter Cincotti egyszerre tanult meg zongorázni, járni és beszélni. Muzsikája a jazzben gyökeredzik, de köszönhetően Cincotti nyitottságának, dalaiban ötvözi a jazzt a poppal, a soullal, a funkkal, helyenként a rockkal és a hipp-hoppal is. Van, hogy egy jazz standardet frissít fel a pop és a jazz finom elegyével, máskor egy közismert pop slágert szólaltat meg a jazz eszköztárával.

Cincotti debütáló albumát 2003-ban jelentette meg, amely rögtön a Billboard jazz chart első helyére került. A semmiből érkező Peter Cincotti volt a legfiatalabb művész, aki ennek a rangos listának valaha az élén állt, mivel ekkor mindössze 18 éves volt. Az első lemez megalapozta karrierjét, világszerte ismertté vált. A New York-i klubok helyett már a Carnegie Hallban vagy a párizsi Olympiában lépett fel, a mai napig a legrangosabb fesztiválok és koncertszínpadok meghatározó és ünnepelt vendége. Cincotti a harmadik albumának egyik felvétele, a “Goodbye Philadelphia” nem csak az Egyesült Államokban, de Európa-szerte egyaránt felkerült a jazz és a pop zenei rádiók játszási listáira.

Az idén mindössze 35 esztendős művész számos kiváló zenésszel és színésszel is dolgozott együtt. Felvételeket készített többek között Andrea Bocellivel, David Guettaval, Seallel, Simona Molinarival, zenét írt, valamint szerepelt a Spiderman 2-ben, Beyond the Sea (A tengeren túl) és a House of Cards (Kártyavár) című filmekben és televíziós sorozatban. Ezeken túl még fél tucat mozifilmnek és színházi darabnak írt betétdalokat.