Magyar leiras:

A beszélgetéssorozat háziasszonya, Király Júlia bölcsészcsaládból származik, Király István irodalomtörténész, Ady-kutató lánya, de a budapesti Fazekas Gimnázium matematika tagozatán érettségizett. Máig úgy gondolja, élete nagy szerencséje, hogy ott kivételes tehetségű tanárai és osztálytársai voltak. Otthon a negyvenezer kötetes családi könyvtár várta – és a grund, ahol mindig is fiúkkal focizott. 1980-ban végzett a Marx Károly Közgazdaságtudományi Egyetemen (ma Budapesti Corvinus Egyetem), négy évvel később ugyanitt doktorált. Makrogazdasági szakember, a közgazdaság-tudományok kandidátusa, területei közé tartozik a monetáris politika, a pénzügyi kockázatok kezelése és a stratégiai bankirányítás is. „A minőségre, a nyitottságra, a toleranciára való igényt hoztam otthonról” – mondja. Számára az értelmiségi életforma szerves része a városi biciklizés is: könnyen el lehet jutni színházba, moziba, kiállításra, a „sarki kocsmába” egy jó beszélgetésre.

Vendég:  Simor András (Bp, 1954.) közgazdász.
Első munkahelye a Magyar Nemzeti Bank volt. 1979 és 1985 közt az MNB londoni leányvállalatánál, az azóta megszűnt Hungarian International Bank Ltd.-nél dolgozott. 1998-tól saját tanácsadó cégét vezette, és még ugyanebben az évben Járai Zsigmond utódjaként a Budapesti Értéktőzsde elnökének választották. Gyurcsány Ferenc miniszterelnök a Konvergencia Tanács tagjának kérte fel 2006-ban. Új jegybankelnökként leszögezte, hogy ragaszkodik a jegybank függetlenségéhez, az MNB három százalékos középtávú inflációs céljának követéséhez és az euró magyarországi bevezetéséhez, emellett korrekt kapcsolatra törekszik a kormánnyal.
Legnagyobb változás Simor elnökségének idején a forint árfolyamsávjának 2008-as  eltörlése, ill. az állami, különösen a szociális kiadások erőteljes lefaragásának sürgetése.