Magyar leiras:

Vendégek: Arató László, Ményei Pál, Melhardt Gergő

A Késelés Villával sorozat a fiatal irodalmi közösséget érintő kérdésekre próbál már beágyazott szerzők, szerkesztők, irodalomszervezők meghívásával válaszokat keresni. Nem fognak elmaradni a meglepetések, csupán új formát öltenek, de az est utáni bulin továbbra is a meghívottak választják majd  a zenét.
Ezúttal irodalom és a közoktatás kapcsolatáról, a kritika, a sajtó, a könyvkiadás és az iskolai kánon viszonyáról, a mainstream sajtó és irodalomkritika egymásra hatásáról lesz szó.

Arató László (1955., Bp.) tanár,  évekig az irodalomtanításban folyó innovációkkal foglalkozott. AzELTE Radnóti Miklós Gyakorlóiskolájának vezetőtanára, a Magyartanárok Egyesületének elnöke. A kétezres évek közepén irodalomból vezető fejlesztője volt a Sulinova Integrált nyelvi-irodalmi, szövegértési-szövegalkotási programcsomagjának, mely az 5-12. évfolyamok tananyagát fedte le.
Nényei Pál (1974., Bp.) író, tanár, jelenleg a Budai Ciszterci Szent Imre Gimnáziumban tanít. Megjelent művei: Ne bántsd a Zrinyit!, Az irodalom visszavág 1-3.
Melhardt Gergő (1993., Szombathely) irodalmár, kritikus.  Érdeklődési területe elsősorban a 20. századi és kortárs magyar irodalom.

Az est házigazdái Csete Soma és Vida Kamilla.