Magyar leiras:

2021. szeptember 26. | vasárnap 10:00-15:00

A Hegyvidéki Ősz programsorozata idén is várja látogatóit három helyszínen.
A programokra a belépés díjtalan.

MOMKULT KERT

A Vitéz László Bábjáték-automata egyszerre adja a játék és a színház utánozhatatlan élményét a Kolibri Színház alapító tagjai, Bodnár Zoltán és Gazdag László által “üzemeltetve”.

Kinyílik Sőnfeld Mátyás Zenebatyuja is! Vicces hangszerbemutató során lehet majd kipróbálni, hogyan szól a kupakcsörgő, vagy milyen hangú a flakongitár.

Nem maradhat el a varázslat sem – Rolando bűvész több mint 18 év szakmai tapasztalattal a hazai bűvészélet egyik kulcsfigurája. Műsoraiban a humort ötvözi a kézügyességi bűvészettel és a mentalizmussal.

Ha pedig valódi, családot összefogó móka – akkor társasjáték! A Társa’s Játék Bár jóvoltából 10 olyan különböző típusú játékot lehet majd kipróbálni, amely könnyen elsajátítható és minden korosztály élvezi.

A Zurgó Együttes moldvai táncoktatással és énektanítással készül,  a mese sem marad ki a repertoárjukból.

Lehet hajat fonatni, retro játszótéren szülők gyerekkori ügyességi játékait megtanulni, petángozni, régi programfüzetekből ékszereket készíteni Paperedesign Infinity-vel.

Jógázni, smart-food kóstolni, stílustanácsadóval konzultálni pedig a Mozogj szabadon, Hegyvidék! programjainál lehet.

A receptcsere akciónk keretein belül jól bevált fogások, gyorsan és könnyen összedobható finomságok elkészítési módjait oszthatják meg egymás között a sütni-főzni szerető látogatók. Senki ne hagyja otthon a kedvenc receptjét!

Ha esetleg nem lenne elég csupán olvasgatni a finom falatokról, természetesen a helyszínen étel-ital vásárlására is lesz lehetőség.

Az egész napos élményeket pedig mindenképpen meg kell örökíteni – minderről a SelfieMe fotógépe gondoskodik egyedi hátterekkel és bohókás kiegészítőkkel.

 

HEGYVIDÉKI KULTURÁLIS SZALON

Memória-szüret
10:00 -12:00 és 13:00 – 15:00
Helyszín | Tamási Áron terem
A „Memória-szüret” egy különleges érzékszerv-torna – sokféle impulzusok kavalkádja az ősz mesés színeivel, aromáival, illataival és zenehallgatással. Köszöntsük együtt az új évszakot!

Papírfonás
10:00 -12:00
Nem csak a saját egészségünk, de a környezetünk védelme is nagyon fontos. 10:00 és 12:00 óra között lehetőség lesz megismerkedni az újrahasznosításon és a környezettudatosságon alapuló papírfonás technikájával, amely kiválóan alkalmas használati-és dísztárgyak készítésére is.

Alkotó kör
13-:00-15:00
Helyszín | Galéria terem
A Hegyvidéki Ősz keretein belül akár valódi műalkotások is születhetnek: az alkotni vágyó gyermekek kreatív festésben próbálhatják ki magukat.

Beporzó vándortanösvény
10:00-13:00
Helyszín | Nemes Nagy Ágnes terem
A program résztvevői megismerkedhetnek közelebbről a számos oktató-szórakoztató játékot tartalmazó interaktív, tudományos játszóházzal – szeretettel ajánljuk kicsiknek és nagyoknak, illetve mindenkinek, aki szeretne betekintést nyerni a növények és beporzóik életébe.

Bemutató és közös örömtánc
16:00-tól
Helyszín | Városháza tér
(rossz idő esetén Tamási Áron terem)
A szeniortánc zenére történő, az idősödő ember szervezetéhez illeszkedő kíméletes „sporttevékenység”. A tánc pozitívan hat testre és lélekre egyaránt – Tóth Krisztina Apollónia szeniortánc oktató vezetésével.

 

LÓVASÚT KULTURÁLIS ÉS RENDEZVÉNYKÖZPONT

A rendkívül különleges hangulatú Lóvasút Kulturális és Rendezvényközpont is csatlakozik a Hegyvidéki Önkormányzat és a MOMkult közös szervezésében megvalósuló Hegyvidéki Ősz programjához.

10 órától iamyank közreműködésével a Rajzolj zenét! programmal kezdődik a nap. Ezt követően Halmos Monika fitoterapeuta és food-stylist vezetésével az érdeklődők az ehető növényekkel ismerkedhetnek meg, kóstolhatnak és vehetnek részt szezonális virágokból, vad- és gyógynövényekből álló ételek elkészítésében. A nap során az EBER Desszert, valamint gyümölcs és szörpkoktélok várják a látogatókat. Utóbbihoz kapcsolódóan 14 órától bartenderek tartanak workshopot az alkoholmentes koktélkészítésről.

PROGRAMOK

10:00–11:00 Rajzolj zenét!
A résztvevő gyerekek élő elektronikus zenei aláfestés által inspiráltan, földre terített hatalmas lapokra rajzolhatnak, festhetnek. Zenei közreműködő iamyank lesz, aki kísérletező, műfaji határokat feszegető zenei világa az elektronikától a komolyzenéig “utaztatja” a gyerekeket. 
(A részvétel regisztrációhoz kötött, 40 gyerek tud részt venni a programon.)

11:30–13:30 Rózsakunyhó workshop és kóstoló
Friss ehető vadnövények és virágok kóstolója, valamint a növények felhasználásával készült háromféle szendvicskrémmel apró szendvicsek készítése, amelyeket látványosan növényekkel, szirmokkal lehet díszíteni. Kiváló alkalom a növények megismerésére többféle érzékszervvel, és egyben különleges gasztronómiai érdekesség, ami később felhasználhatóak a mindennapokban. A workshopot Halmos Monika fitoterapeuta, food-stylist, az ehető virágok szakértője tartja.
(A részvétel regisztrációhoz kötött, 50 fő tud részt venni.)

14:00-15:00 Szörpkoktél workshop a Mayer Prémium Szörp bartendereivel
(A részvétel regisztrációhoz kötött, 50 fő tud részt venni.)

A programok mindenki számára nyitottak, a regisztrációhoz kötött workshopokat szemlélőként, hallgatóságként regisztráció nélkül is lehet látogatni.

Regisztrálni az egyes programokra a lovasut.hu oldalon lehet.