Magyar leiras:

Kevés az értelmes párbeszéd, sok a címkézés, sztereotípia, egymásra mutogatás. Ez vezette a szervezőket arra, hogy Beszélget az ország címen társas beszélgetéseknek nyisson teret egy-egy téma apropóján.

Ezúttal a következő kérdést járják körül az érdeklődők:
vajon napjainkban, mikor sokak szerint a világunkat öngyilkos katasztrófa fele vezetjük, mikor a természetet feléljük és pusztítjuk, mikor az ember szakadást él meg önmagában, önnön szakrális létét fojtogatva, elszakadt természeti és társas környezetétől, és a teljesség és egész-ség élményére vágyakozik, ki lehet és hogyan szakrális aktivistaBeszélgetés a Világkávéházban.

A World Café világszerte ismert és sikeres módszer: egyfajta szabad, nyitott, előítéletmentes kávéházi dialógus. A valódi beszélgetéshez elfogadó és megértő térben mondhatjuk el személyes történeteinket, titkainkat, vágyainkat. A program néhány előre kigondolt kérdés alapján, meghatározott forgatókönyv szerint zajlik.  Az asztaltársaságok egy kérdésről 20-30 percig beszélgetnek, aztán az asztalgazda kivételével új asztalnál osztják meg egymással a korábbi kör észrevételeit, majd az új kérdéssel folytatják a közös gondolkodást.