Magyar leiras:

EGY EMBER ÉS A KUTYÁJA (2008)
Felejtsük el, hogy ez egy remake. Méghozzá nem is akármilyen film vállalt újrajátszása. Vittorio de Sica A sorompók lezárulnak (Umberto D.) című 1952-es klasszikusának átszabása. Felvonulnak benne az európai film sztárjai: Robert Hossein, Daniel Olbrychski, Maw von Sydow, Michelin Presle, Emmanuelle Riva, Francoise Fabian egy-egy apró szerepben tisztelegnek a nagy öreg előtt. Szomorkás történet az öregedésről, az elmúlásról, a búcsúzásról.

A PROFI (1981)
Vannak, akik úgy tartják, hogy ezt a filmet a muzsikája (Ennio Morricone) teszi halhatatlanná. Végig azt hisszük, Belmondót nem lehet lelőni. Aztán mégis: az ügyefogyott – francia – belügyminiszter kiadja a parancsot. Soha szebb filmhalált. Egy profi meg amúgy nem halhat meg soha. Akárhogy is végződik a film, ő győzött. A szívünkbe zártuk.

KIFULLADÁSIG (1959)
Minden kezdet nehéz. Ám ezé a filmé elég könnyű volt. Truffaut Jean-Luc Godard kezébe nyomott egy A/4-es lapot, rajta a film cselekményvázlatával. Godard meg csak forgatott kénye-kedvére a párizsi utcákon. Amikor a mű hosszúnak találtatott, belevágott itt-ott. Azóta tankönyvekbe került a módszer: ugróvágásnak emlegetik a filmiskolákban. Megkedveltük ezt a gengsztert, neki drukkoltunk önző és tétova szerelmével szemben. A végét nem mondom: tudja mindenki.

A filmeket magyar szinkronnal vetítjük.