Művészek szanatóriuma – Felhívás

Performansz fesztivál

A Lívia-villa kortárs művészeti kiállítótér (1121, Budapest Költő utca 1/a) Művészek szanatóriuma címmel performansz fesztivált szervez, melyre a június közepétől látogatható azonos című és tematikájú kiállítás finisszázsán, június 27-én, a Múzeumok Éjszakáján kerül sor.

A svábhegyi Költő utcában elhelyezkedő kiállítótérben az elmúlt két évben a képző-, fotó- és médiaművészet területeiről rendeztünk kiállításokat, nagy hangsúlyt fektetve a társművészetekkel közös programokra. Az intézmény kiránduló övezeti elhelyezkedése, a klasszicista tér, a fás kertben álló szőlőprés és a kortárs művészet különös atmoszférát teremt, a közös munka és az alkotók reakciói kapcsán merült fel a tematikus kiállítás és performanszok lehetősége, melyben a művészet és az alkotók megújulásának módjai és lehetőségeit, az ihletettség és a megnyugvás időszakait vizsgáljuk. Megújíthatók-e klasszikus művészeti technikák, megújíthatók-e maguk az alkotások? Megváltoztathatja-e a művész a saját vagy másik művész alkotását? Mennyire meghatározó az alkotás helyének hangulata az alkotás folyamata során (műterem, művésztelep, természet)? Mennyire meghatározó, az alkotás bemutatásának helyszíne?

A performansz fesztiválra jelentkezni lehet projektleírással, melyet a muveszekszanatoriuma[kukac]gmail.com e-mail címre várunk.
A tárgymezőbe kérjük beírni | jelentkezés – művészek szanatóriuma

A projektleírásnak tartalmaznia kell
szinopszis,
szakmai cv,
eszközigény (kérjük jelentkezőinket, hogy kültéri előadások esetén vegyék figyelembe a fény és időjárási viszonyokat is),
video prezentáció (ha van),
fotó prezentáció (ha van),

Jelentkezők köre | A fesztiválra jelentkezhet bármely 18. életévét betöltött természetes személy

A kiíró zsűrizi a pályamunkákat, és dönt azok megvalósításáról illetve költségeiről.

Beérkezési határidő | 2020. május 15.

Egyeztetés és helyszínbejárás előzetes előzetesen a muveszekszanatoriuma[kukac]gmail.com e-mail címen egyeztetés-művészek szanatóriuma témamegjelöléssel.

Kiállítóink voltak eddig
Ámmer Gergő, Borsik Miklós, Debreczeni Imre, Deim Balázs, Fenyvesi Ottó, Géczi János, Gerber Pál, Hajdu Tamás, Háy János, Implausible Works, Lichter Péter, Magolcsay Nagy Gábor, Martin Henrik, Oliver Arthur, Olajos Ilka, Petőcz András, Pinczés József, Random Error Studio, Retkes Máté, Szabó Menyhért, Szabó Ottó, Szkárosi Endre, Szombathy Bálint, Szöllősi Mátyás, Tóth Kinga.


Aktuális Híreink

12program.hu | Programok egy helyen

Minden kerületi kulturális program egy helyen | 12program.hu

CZIFFRA100 Emlékév

A Cziffra Fesztivál és a Cziffra100 Emlékév során a Hegyvidék kulturális intézményeiben közreműködők albuma A...

Jókai Klub-Virányos | őszi műsorfüzet

A Jókai Klub – Virányosi Közösségi Ház – Lívia-villa 2020. őszi műsorfüzete elérhető ITT.